Thursday, 5 June 2014

Jom tanam pokok Anggur..

Awal2 nak habaq mai yang bukan Nurul punya order tapi kawan ofc, dia cerita yang dia order pokok anggur dari website. Bila kawan kata yang website tu akan kirim dengan tanah sekali dan pokok anggurnya sudah setinggi 2kaki ... erkkk... memang pelik sangat rasanya.. kiriman poslaju pokok setinggi 2kaki yang tertanam kat tanah?? Biaq betoi! 

Nurul pesan, kalau dapat kiriman tu, amik pic step by step tau.. haha.. die tak tau akal Nurul ni dah panjang sampai ke blog... Ssyyshhhh.. rahsie kite-kite jek.. hihi.. Nurul memang curious, macam mana agaknya cara dorang packing.

Honestly, bila dapat je whatsapp member ni..  tersangatlah kagum.. memang pro! Menggunakan semula bekas botol plastik.. memang idea yang brilliant!

Jom tanam pokok Anggur..

Jom tanam pokok Anggur..

Jom tanam pokok Anggur..

Jom tanam pokok Anggur..

Jom tanam pokok Anggur..
TARRAAAA!! Masih segar nampak daun Anggur tu kan?

Sapa-sapa yang nak post pokok bole la ikut cara ni kan...  

Sapa yang berminat tu bole la ke website ini Semuamenjadi banyak info tentang tanaman yang bole kita dapat. Kalau tengah stress, tengok pokok-pokok hijau dan bunga-bunga kat blog ni pun rasa relax..
hilang jap stress tu :D


Post a Comment