Wednesday, 11 June 2014

Ayat-ayat pemusnah sel barah


Ayat-ayat pemusnah sel barah
Assalamualaikum...

Whatsapp sharing ni datang dari seorang teman, mudah-mudahan dapat membantu pada yang memerlukan. Nurul dapat merasakan perasaan mereka yang menderita sakit barah/kanser juga perasaan keluarga terdekat, sama macam adik Nurul lalui dulu, pernah Nurul kongsikan di entry ini

Kita berusaha dengan apa sahaja cara dan setelah itu barulah bertawakal. Percayalah kepada kuasa Allah.. tiada apa yang mustahil jika Allah menghendakinya.


********************************************************************************************************************

  
AYAT-AYAT PEMUSNAH SEL-SEL BARAH


Ayat-ayat pemusnah sel barahLapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Selok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :
1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Kepada pembaca tolong sebarkan kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan dan penyembuhan dari-Nya
Moga mendapat kesembuhan....In shaa Allah


Photo dari google images

Post a Comment