Wednesday, 15 October 2014

Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore

Assalamu'alaikum..

Minggu lalu Nurul menghadiri majlis nikah anak saudara yang diadakan di Masjid Sultan, yang berada di Muscat Street berhampiran dengan Istana kampung Gelam.. Nak share dengan keterpukauan Nurul kehalusan seni bina masjid yang dah mencapai usia 190 tahun ini. 

Ia terletak disuatu jalan yang sibuk, honestly, sangat susah mendapat parking. jauhlah juga kena menapak dengan dulang-dulang hantaran.. ramai tourist kat sini, pelbagai bangsa, Masjid ini merupakan salah satu main attraction kat Singapore. 

Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Pandangan depan dalam masjid Sultan
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Jalan raya(mempunyai gerbang) yang memisahkan masjid dengan kedai-kadai 
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Berada disini membuatkan Nurul merasa berada di Melaka - Bandar Hilir
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Antara gerai di depan Masjid
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Pandangan tepi Masjid Sultan, dengan jalanraya yang tak pernah tidur
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Pandangan depan Masjid Sultan..
Nurul sangat tertarik dengan kehalusan senibina luar
dan dalam dan ukiran Masjid ini
Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Source : www.yoursingapore.com

Gambar Bonus :

Jom Jalan-jalan ke Masjid Sultan Singapore
Ni pun kira bonus ke? hahaa.. bengang ke..?.. haha :D
Ssyyhhhh.. dendiammm.. nak Nikah ni :P

Post a Comment