Friday, 6 February 2015

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamu'alaikum..

Lunch hari ni Nurul kesini lagi .. satu tempat yang dulu selalu juga Nurul datang lunch.. semenjak satu peristiwa tu, Nurul dah jarang sangat ke sini.. hehee.. bukan ape, dulu ade kawan suka sangat mai makan sini, sekarang dia dah berenti so, Nurul takde la genk nak mai sini... baru hari ni lagi, kawan ajak ke sini so.. amik la pic ni.. buat tatapan semua.. mana tau ade yang duk area sini tapi tak tau pun tempat yang mavles ni.. nak duduk2 amik angin petang sambil pekena goreng2an.. buka dari pagi kul 9am sampai la malam.. 

Macam biasa jom layan pic, biar pic berbicara.. hihii ^___^

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Keladi goreng, Tauhu goreng, Cendawan goreng, Tempe Goreng, Keledek Goreng, Pisang Nipah Goreng, Pisang Tanduk Goreng, Burung Puyuh Goreng, dalam bungkusan tu pulak,  Nasi lemak, Mehun goreng, Mee goreng, Nasi Ambang.. semua murah2 je..

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Nampak tak betapa banyaknye pilihan.. kalau musim cempedak, memang awesome sungguh! singgit 4 biji juga.. semua 4 singgit kecuali Cendawan goreng 3 singgit.. pun masih murah sebab Cendawannya besar2..


Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Warung ni signature dish dia yg inilah.. Sup Cendawan.. boleh bubuh Meehun, Mee, Nasi lontong, Nasi pun ade, memang sentiasa penuh warung ni walau pun humble warung je.. kat sini ada ayam, daging, gearbox, perut lembu(macam yang warna kuning kat pic atas) Macam ni RM4.50 jer

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Ni burung puyuh... ehh.. hellooo Nurul! perlu ke introduce? ade ke yang tak kenal puyuh? hahaha... mana la tau kannn... hehee.. sedap tau.. RM3.50 je.. tapi tak bole makan selalu, kolestrol tinggi :))

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Ni bungkusan nasi lemak, my fren yang makan ok.. takde nye Nurul yang bedal semuanya.. haha... cuba teka berapa harga? apee? berapa? 

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Nasi lemak selepas dibuka.. sedap tau, my fren cakap la.. only RM0.70.. betul tu 70sen je.. ada telur tu.. nampak tak? 1/4 .. ada timun.. cuma kacang je takde.. 

Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Nahhh... bersih kan? hahhaa.. makan abis.. citer pun abis lor! haha


Makan-Makan : Warung Usop Sonto, Jalan Kempas Lama, Kg. Sinaran Kempas, Johor

Ni alamat warung tu.. kalau datang JB.. mai la singgah sini.. tapi warung je tau, natural air-con je..

Post a Comment