Thursday, 26 February 2015

ABC Special Azmie Wawa Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum...

Lunch tadi Nurul mengembara sedikit jauh untuk menikmati ABC Special yang menjadi sebutan ramai.. adalah kira-kira 30 minit dari ofis Nurul.. sib baik jalan tak lah jem sangat tadi, kalau tak, memang masuk pukul 3pm la Nurul.. hahaa.. takpe.. boss kan genk! ehehee...


ABC Special Azmie Wawa Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru
ABC Special MYR3.00

 Nampak mengancam tak? kiranya first time la ni nak merasa sendiri, betul ke bagai dikata... bagi Nurul, ABC ni biasa je, takde la special atau sedap mana, eskrem tu, coklat tu, kacang tu, biasa je.. tak mencapai tahap yang Nurul bayangkan... nampak pic memang gempaq kan? hehee.. tapi mungkin juga sebab Nurul ni bukan pencinta eskrem, bukan juga pencinta minuman sejuk2 atau yang manis-manis..


ABC Special Azmie Wawa Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru
Baryani Kambing MYR8.00 (Ayam dan daging MYR7.00)

 Nasi beriani ayam, daging dan kambing pun ada.. Nurul order Beriani Kambing.. urmm.. sedap.. serius! nasinya penuh rasa, daging kambing pun lembut dan tak bau kambing.. kadangkan ade bau kambing yang kuat, yang ni tak, serve dengan dalca dan Acar timun + nanas.. yang buat potong skit, papadom takde.. aiyooo... tu bukan genk ketat beriani ke? walau terkehel sikit selera tapi tetap bersih juga.. ehehee.. alaa.. sikit je nasinye... ce tengok pic.. kannn? sikit kan? :p


ABC Special Azmie Wawa Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru
Rojak Sotong Kangkung MYR6.00

Dapat teka tak menu yang ni? Ini la Rojak Sotong Kangkung ditaburi kacang.. kangkungnya di sebalik sotong kembang tu.. yang ni pun bole tahan gak sebagai side dish..


ABC Special Azmie Wawa Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru


Semua yang diatas tu bole didapati disini, Medan Selera Azmie Wawa Dan Rakan-rakan, terletak di Kampung Melayu Majidee. Terdapat lebihkurang 6~8 gerai makan termasuk 1 gerai air... satay, Asma rojak, seafood, bubur, macam-macam Sup.. Nurul datang tadi orang memang ramai, info bagi sesapa yang mungkin nak pekena sini, medan selera ini dibuka sampai 10malam dan tutup tiap hari isnin tapi adik jaga gerai baryani tu tadi kata dia tutup hari selasa so agak pening disitu.. mungkin baryani tutup isnin dan Selasa la kot sebab gerai airnya cuma satu.. 

Di deretan kedai ni, ade satu restoran Murtabak, kawan kata power murtabaknya.. ntah le tu ape powernye.. takut indah kabar dari rupa jek.. next round nak try situ lak.. anything.. Nurul akan update sini.. till then.. babaiii :)) 


Post a Comment