Wednesday, 19 November 2014

Sambal bermacam sambal...

Assalamu'alaikum..

Baru ni Nurul pegi kat satu gerai makan, gerai ni memang terkenal asam pedas pelbagai jenis ikan, antaranya ikan merah, sembilang, pari, terubuk dan duri, lauk-pauknya juga pelbagai jenis, ala kampung pulak tu... ulam-ulamnya tak payah citer la.. u just name it! mesti ada.. nangka rebus, jantung pisang rebus, pucuk ubi, ladies finger, kacang botol dan macam2 lagi la, perghh.. kecor tak? kecor tak? hahaha..  Kalau tak caya tengok la pada jenis-jenis sambal yang ada ni.. tengok pun dah tau kan? banyak benda yang bole dicicah.. huhu.. Sorrrry.. tak amik pun gambar kedai dan barang2 niaganya.. segan pulak time tu, ramai orang wehhh.. hehee.. kalau nak tengok bole surf under Asam pedas Desa Rahmat Johor :))

So kita tengok yang ini je la ea, cuba teka apa sambal yang ada kat bawah ni.. haaa.. tau tak?? hehee.. ke tau makan jewww.. hihiii..jangan malu-malu ce teka..  



UPDATE 04-Dec-2014 : 

Nak bagi jawapan.. harap2 jawapan Nurul ni betul.. hahaa.. alamak! hehee

A : SAMBAL KICAP
B : SAMBAL KACANG CAMPUR BELACAN
C : SAMBAL ASAM CILI HIJAU
D : SAMBAL AIR ASAM(JAWA) CILI PADI DAN BAWANG
E : SAMBAL KACANG BERKICAP
F : SAMBAL BELACAN

Adakah yang betul semua? macam takde jeeee.. :p

Post a Comment