Tuesday, 4 November 2014

Hari Penghargaan Bersama Penyokong Johor..



Assalamualaikum...
Ke kanaaaan ..pusing!! haha... 
semua memandang arah yang sama... hihiii

Yeayyy...!! ade makan-makan la.. hihi.. Nurul pula yang terlebey happy, so sape-sape rasa dia Penyokong Bolasepak Johor tu, boleh la mai sini.. Hari Sabtu,  15-Nov-2014, bertempat di Dataran Bandaraya Johor Bahru, dari pukul 9pagi sehingga 5petang, makanan asli negeri Johor akan disajikan bersama resipi Istimewa BBQ Argentina TMJ secara percuma.. Majlis ini dianjurkan oleh Persatuan Bolasepak Negeri Johor.

Inilah dia kotak Singgit sekeping
Masa Johor vs Pahang hari tu Nurul datang ke dataran ini okayyy.. walaupun saat-saat akhir Nurul duduk dalam keta sebab sakit pinggang duduk lama sangat kat padang berlapikkan kotak yang berharga singgit sekeping.. adoii.... buat duit betol dorang ni! tapi sape suruh beli.. pakcik tu tak paksa pun.. cuma dah beli satu, dia suh beli satu lagi... haha..

Gambar atas : kawasan makan yang terkenal dengan steambot dan Tauhu/Kuew Tiaw bakar, kawasan parking dataran Bandaraya.. penuh sesak...  

Ramai sungguh orang hari tu, dari segenap lapisan usia, dari baby sehingga atuk nenek pun ada.. dari yang rugged sehinggalah yang ayu berabaya.. meriah sangat.. sekali semua menjerit.. hamikkkk... memang bergegar jantung dibuatnya, belum campur lagi dengan bunyi ketuk, tepuk, wisel dan bunyi-bunyian hasil kreativiti memasing.. sesekali kedengaran juga jeritan ..Booo... biasalah tu kan.. yang paling Nurul tak sangka, ade yang bagai berpicnic, picnic tu okay lagi, yang ni siap dengan periuk belanga, pinggan mangkuk..adoii.. terkebil-kebil juga la Nurul melihatnya.. Sorry, pic takde... segan pula nak amik pic dorang tengah makan.. nak amik dari jauh.. zoom out pula.. hehe..


rehat 1st half.. keluar dari dataran..
mostly gi loo la mana lagikann.. heee

Perlawanan lagi sejam nak start tapi semua dah cop tempat..
Merah biru dimana-mana..
..sangat padat!
Jalanraya kereta parking sampai 5 lanes, tak campur dengan motor yang menyelit-nyelit, sapa-sapa yang memandu hala ke sini memang tak dapat disalahkan kalau menyumpah.. laluan tinggal satu lane je, lori lalu pun terkedek-kedek.. 

Zoom skit... haha.. flyover pun ade.. :))
Seperti biasa juga.. diakhiri dengan membakar suar..
berjerebu jap suasananya..


Berita lanjut tentang Majlis ini boleh klik SINI 
Ucap Tahniah TMJ pada kemenangan Pahang boleh klik SINI


*Terimakasih sudi membaca :))
Post a Comment