Wednesday, 17 December 2014

Bila disalah erti...

Assalamu'alaikum...

Hari ni Nurul nak cakap pasal prasangka, jangan pula ditanya mana dapat idea.. Ok2.. Idea dari seorang kawan bila datang mengomel.. menceceh panjang lagi lebar pada Nurul.. Betapa sakit hati dan geramnya dia bila apa yang dimaksudkan disalaherti oleh teman terciiiintanya.. Hohohoo.. Ini sudah bahye.. tunggu meletop je!!



Kawan : "Nurul, u just imagine situasi ni, tadi I tengah chat dengan Zul, tengah bual tu, suddenly dia hilang..senyap.. about 30mins, I bukan marah okayyy, I tau, mesti something happen, bila dia datang balik dan tulis "busy eaak?" kalau u la kat tempat i ni, confuse tak? 

Dia yang hilang, tinggalkan I.. no word no nothing, and then dia juga yang tanya I busy ?! Bila i kata, i tunggu ur respon, dia kata " I gi beli twister, I selalu minum twister.." and i was like.. urmm.. ape kaitannya dengan selalu minum dengan pertanyaan I nape suddenly ilang? kalau betul pun nak ilang, bagilah tau macam sebelum-sebelum ini atau masa sambung chat, tulislah "sorry, I suddenly teringin sangat bla..bla...bla.... sampai tak sempat bagitau u" abis citer! 



Bila I tanye lagi nape pula tiba-tiba begitu teringin sangat minum twister? dia kata, dia buka pintu umah, adik dia balik and terus gi kedai.. dia kata, sup cendawan yang dia makan lekat kat tekak so nak minum twister, pastu dalam tanye tu dia bole pula cakap, u ni tanya bukan-bukan, dah lah I belum lunch.. u dengar tak Nurul? dia kata dia belum lunch! daripada beli twister, nape tak lunch je sekali, dah tentu restoran pun sekali depan tu je!

It's so hard to believe la Nurul, i tau dia bukan rajin gi kedai, pemalas sangat! takat nak beli air!? memang tak lah! Selalu pun dia sampai menggigil tahan lapar disebabkan malasnya gi restoran apatah lagi hanya air! Dan i tau dia selalu tak pakai baju pun kat umah, mcm mana dia kata, buka pintu terus pegi? banyak yang buat I confuse... I tak rasa dia bagi jawapan yg betul dan i nakkan jawapan yg betul tu!! U faham tak Nurul? Nurul....!!



Adesss.. Aku tertidur sat rupenye dengar bebelan kawan tu.. Hiihiiiii.. 


Nurul : u tanyalah lagi...


Kawan : I dah tanye, dia cakap, "takkan beli air pun jadi hal", sedangkan bukan itu halnye, ade ke patut dia kata i jeles, kononnya, I marah sebab dia tak chat dengan i, memang bengang tahap gaban.. Takkan bodoh sangat sampai otak tu tak mampu nak faham.. Atau mungkin juga, dia tak dapat yakinkan I dengan alasan tu so dia confuse kan i?? 





Adesss.. tolong.. tolong... camne Nurul bole terbabit dlm hal ni.. tak reti nak nasihat pon! 



Tapi apa-apa pun, Nurul faham dengan apa yang kawan ni rasakan, perasaan inginkan jawapan, nak tau sesuatu tapi tak dapat, lagi teruknya, pertanyaan diputar-belit, perkara utama tak dijawab, adakan pula benda yang tak betul, malah dipandang enteng.. disalahertikan, bila dibetulkan tanak terima.. Dia je yg betul!  


Oh myyyy... So complicated...!! 


Kesimpulannya, jangan pandang mudah pada orang yang dah tau rutin kita, dia bole membaca pergerakan kita walaupun tak nampak.. huhuu.. jawablah ape yang ditanya rather than create another different story.




Post a Comment