Monday, 28 April 2014

Mari belajar menggubah bakul hantaran...

Happy Monday ollss..

Inilah aktiviti hujung minggu Nurul baru lalu ni. Al-kisah anak sedara nak menamatkan zaman bujang so minta tolong buatkan bakul hantaran.. pandai juga anak sedara ni, kat spore kan barang2 double up so sangat jimat beli kat sini apalagi kalau gubah sendiri, kalau minta kedai tu gubahkan pun bole, perkhimatan menggubah dikenakan 50% dari harga barang-barang yang nak digubah kalau ambil pada hari yang sama, kalau ambil hari lain 30%.

List shopping:
Bakul putih RM14.90 x 7 : RM104.50
Bunga biru 1 jambak RM5 x 2 : RM10
Bunga putih 1 jambak RM20 x 3 : RM60
Bunga rose merah 1 kuntum 3.90 x 7 : 27.30
Reben RM4.90 x 7 : 34.30
Kertas hancur biru 1 plastik : RM9.90

Total : RM246.00
- Kalau upah siap hari sama x 50%(RM123.00) : RM369.00
- Kalau amik hari lain x 30%(RM73.80) : RM319.80


BEFORE
Mari belajar menggubah bakul hantaran^^
Pistol glue tu beli kat kedai 2hinggit, harga cume RM2.50, glue tu satu paket RM2.00
dalam ada 10batang glue, Nurul guna 4 batang glue untuk 7 bakul hantaran


AFTER
Mari belajar menggubah bakul hantaran^^
Sila abaikan barang2 dalam tu, Mak Nurul kannn dealer Avon so pinjam sat,
 buh dalam ni.. nak berangan.. wahaha..*ampunkan saya tuan barang :p

Nurul ni tangan kayu sebenarnya, tak pernah menggubah hantaran pun ok.. so walaupun simple giler gubahan tu namun happynya kenmain.. ahaha.. minta maap ye.. over skit :D


Semua barang untuk gubah bakul hantaran Nurul beli kat sini : PTD 100802, Jalan Simbang, Taman Perling 81200 Johor Bahru. Barang-barang kat sini semua up to date, u just named it! cewahhh.. promosi abis nampaknye Nurul ni.. komisen ade keww? haha.. nak pi claim la pasni :p tapi honestly, memang superb sungguh kelengkapan kat situ, Bakul hantaran dah siap pun ade.. tapi sori mori, tak bole amik pica, ni mesti kes takut org ciplak idea kannn.. hihi.. kat depan kedai ni ade signboard besorrrr tulis  "JOM KAHWIN"..  tapi pun tak amik picanyee.. haishh.. :D

Mari belajar menggubah bakul hantaran^^
Pic hasil google dapat dekat sini: nurinmarie.wordpress.com


Post a Comment