Tuesday, 15 April 2014

Cuti-cuti Malaysia : La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru

La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Rasa tak betapa damai nye pemandangan dari sudut ni?

La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Pic ni amik dari arah masuk ke Water theme park, kite masuk dari arah depan tembok kuning tu..
kat situ tempat makan2 dan kedai souvenier

La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Swimming pool utk kanak2, cetek je swimming pool ni..

La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Santai kat sini sambil membaca dan layan jajannn..

La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Prasan tak longsor air  color biru tu?? hisshhh... gayat! tinggiiiii...
kene gune boya kalau nk longsor, laju plak tu turunnye.. takmo..takmo...


La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Ni pun kolam kanak2... yg ade cendawan hujan tu,
kolamnya lebih dalam sedikit dari yg sebelahnye tu..
La Stella Water Theme Park@Starhill Golf & Country Club, Johor Bahru
Dak ber2 ni tersnap le plak.. tak tau la anak sapo.. huhu.. depan dak ber2 tu pasir, 
bole ler buat istana pasir kat situ.. 

La Stella terletak dalam Starhill Golf & Country Club, Kempas, Johor Bahru. Ia sebenarnya private club tapi untuk non-member pun boleh masuk, bayar kat registration counter, lebihkurang RM10++ sorang (Weekdays), RM15++ (Weekend). Kanak-kanak bawah 4thn dan warga emas 55thn free entrance. Kena pakai tag (macam kat Genting tu..) barulah dibenarkan masuk.. Seronok ke sini sebab tak crowded, ade life guard, kemudahan yang excellent. Makanan luar tidak dibenarkan masuk tapi makanan dan minuman reasonable price.


Post a Comment