Tuesday, 13 May 2014

Ramadhan semakin terasa...

Hari ni Wesak Day tapi Nurul bekerja juga, cuti yang ni kita tak amik tapikan seronok juga bekerja masa public holiday ni tau sebabkan jalanraya smooth jeee.. takyah nak cilok-cilok, takyah nak sakit jantung kena sudden overtake atau kena potong Q, boleh lalala dengan senang hati gi keja *motivasi diri yang sebenarnye..huhu

Bulan Ramadhan bukan saja bulan penuh keberkatan tapi juga bulan penuh rezeki.. dimana-mana kelihatan orang berniaga, ditepi-tepi jalanraya, ditepi-tepi padang, tepi-tepi deretan blok kedai, tepi rumah.. kalau tempat tu laluan keta, kelihatanlah gerai sementara didirikan, tak campur lagi dengan bazar ramadhan.. uishh.. makanan yang jarang-jarang nampak pun, pasti jumpa! Banyak memudahkan mereka yang balik keja lambat, jem kat jalan atau penat.. kan bekerja kann? :D sekali-sekala nak juga rehat^^

Lunch hour tadi, kawan lama ajak lunch bersama, ingatkan ape bendalah yang nak sangat dikongsi cerita.. huk alohhh.. taraaaa.. inilah bendanya... hahhaha :D  

Ramadhan semakin terasa...
Tart Nanas
Adoiiilah.. tiba-tiba rasa seram sejuk.. eh..eh.. Ramadhan dah dekat la.. bulan depan je?  halloooo.. utang pose tak ingat2 lagi ke nak bayorrr?? tiba-tiba ade lak la suara halus menerpa dalam fikiran.. ahahaha.. 

Ramadhan semakin terasa...
Chocolate with Macadamia nuts
Member Nurul ni dah menjadi surirumah sepenuh masa, lepas berenti keje dia buat kraftangan untuk hiasan rumah tema English.. selalu la juga beli. Ramadhan tahun ni tambah satu lagi kegiatan rupenya.. nampak tak packaging tu? ade ala2 English juga kan? :D
Ramadhan semakin terasa...
Biscuit Kelapa
Nurul dah try dah tadi.. siap beli lagi..hehe.. memang yummy! semuanya RM25 je sebekas! Tart tu mmg peroi dan terasa manis masam Nanasnya, coklat tu pun sama sedap dan tak muak.. honestly, Nurul rasa coklat tu murah sebab kebiasaannya, jenis-jenis full chocolate dengan sebiji kacang macadamia susah la nak dapat harga RM25, normally dah RM35 keatas.


 *Pic sekadar untuk entry je.. bukan untuk dijual yer.. eheee
Post a Comment